Activitats amb nens

Activitats amb nens

KAYAK FAMILIAR

Les obligacions familiars de la nostra vida quotidiana sovint desplacen la nostra voluntat de realitzar activitats amb nens. A aquests, així mateix, internet els ha obert la porta a un atractiu univers que ha substituït una vida activa i dinàmica per una altra de passiva i més aïllada.

Per aquesta raó ens veurem obligats a buscar un nou espai de relació en el nostre nucli familiar. Una escapada de cap de setmana amb nens o tenir agradables experiències vitals amb els nostres fills i filles reforçaran la nostra unió afectiva.

Així mateix, realitzar activitats en família ens aportarà una relació rica en valors i per tant el desenvolupament físic, intel·lectual i social dels nostres fills.

És més, durant els primers anys de la seva vida, potenciar una vida saludable i dinàmica és un obsequi que construirà en la nostra memòria i en la dels nostres fills un cúmul de records inesborrables.

 

Beneficis de practicar activitats en família

Activitats amb nens

En primer lloc, les activitats amb nens o en família es caracteritzen fonamentalment per la interacció entre la recerca de la satisfacció de cada un dels membres a la vegada que s’han de compaginar i tenir en compte les preferències i capacitats físiques dels altres.

Per tant, realitzant conjuntament activitats en família aconseguirem estrènyer els nostres llaços afectius i enriquirem la nostra comunicació.

Fent activitats amb nens, aquests es sentiran formar part d’un equip. Tots serem còmplices durant el desenvolupament de l’activitat i probablement ens entendrem a la perfecció generant emocions molt positives. Entendrem millor els sentiments dels altres.

També prendrem decisions i ens sentirem escoltats per tot l’equip, escoltarem les opinions dels altres i socialitzarem la nostra relació.

En família, els nens perceben que són importants per als pares i això portarà a fomentar la seva autoestima.

Les activitats en família també desenvolupen en els nens capacitats que no utilitzen en la seva vida quotidiana.

Les activitats per a nens desenvolupen la seva capacitat creativa i la seva imaginació.

També, si realitzem les activitats en un entorn natural, fomentarem en ells el respecte pel medi ambient i pel fet que practiquem una activitat a l’aire lliure, també fomentarem l’afició a l’exercici físic i l’esport.

 

L’esport en família

KAYAK FAMILIAR

En primer lloc, molts esports s’han adaptat per poder realitzar-los en família. L’evolució dels materials i l’enginyeria han obert un mercat enfocat a aquelles persones que volen iniciar-se en un esport. Fins i tot s’adapten per a les persones que ho volen practicar de forma conjunta amb la família.

Fer esport en família o activitats amb nens és relaxant i divertit. Al fer un esport es generen endorfines, i això fa que ens sentim bé i que riguem sovint. Regulem les emocions i crea empatia cap als altres.

Així mateix, en els primers anys de la nostra vida és molt important la influència dels nostres pares com a referents en l’adquisició de rutines. Seguim el seu exemple i aquests dirigeixen la nostra forma d’exercitar-nos. L’assiduïtat i la continuïtat seran molt positives per a la salut i les nostres relacions interpersonals.

L’esport en família també enfortirà el vincle amb els nostres pares.

Realitzar activitats amb nens i esports en família de manera conjunta provoquen un entorn idoni. Als petits els encanta passar el temps al costat dels seus pares. En aquest entorn és on es transmetran els valors on s’eduquen habilitats i destreses. Aquestes seran la base de la nostra personalitat.

L’esport en família ens oferirà moments únics que es gravaran en la nostra memòria.

 

Plans en família

Les famílies són cada vegada més conscients de la importància de planificar activitats amb nens per fer en família d’una manera activa, estudiant els beneficis que ens aportarà fer una mica d’esport quan s’acosta el cap de setmana o les vacances.

Sabem que els nostres fills imiten la conducta de la gent gran i els pares es preocuparan d’educar els valors i les aficions que ells mateixos conreen.

 

Quins factors tindrem en compte per planificar una activitat familiar?

KAYAK FAMILIAR

És important tenir en compte algunes coses abans d’iniciar activitats amb nens:

Els nostres fills han de sentir-se còmodes amb la proposta que els fem. Així despertarem en ells la curiositat i exploraran de manera individual les seves possibilitats.

Intentar adaptar l’activitat a les seves possibilitats per evitar així la seva frustració i desig d’abandonar l’activitat.

Realitzar l’activitat sense interrupcions degut a factors externs a ella (apagar el mòbil és una bona opció).

Cerca en el calendari la forma de donar-li periodicitat a les vostres activitats familiars.

Preparar prèviament activitats amb nens sense oblidar-se d’haver realitzat una dieta adequada. També hem de pensar en portar la roba adequada per al desenvolupament de l’activitat. Tenir en compte la meteorologia. No oblidar portar líquid suficient per hidratar-se, protecció solar i fer estiraments abans d’iniciar qualsevol activitat.

 

El Caiac Familiar a la Llosa del Cavall (Sant Llorenç de Morunys)

En Kayak K.1 l’equip està format per tècnics esportius de piragüisme especialitzats en activitats en el medi natural. Portem realitzant, des de fa més de deu anys, activitats amb escolars i grups de colònies d’estiu. A la nostra web podreu consultar-ho.

Per això hem traslladat la nostra experiència al públic en general creant la modalitat del Caiac Familiar. Teniu tota la informació i els preus al nostre web.

La proposta que us ofereix la nostra empresa és la de compartir aquest esport conjuntament amb vostres petits, de qualsevol edat, en caiacs de fins a quatre places.

En primer lloc, sapigueu que per practicar el Caiac en Família no cal haver tingut cap experiència prèvia en piragüisme. Els nostres tècnics us oferiran una explicació de les nocions bàsiques abans d’embarcar. Amb això conduireu el caiac de forma autònoma i segura.

També us explicaran les zones més atractives per navegar amb els vostres fills en funció de la durada que vulgueu fer d’activitat. Disposeu d’illes per tenir una aventura de pirates. També zones de bany per relaxar-vos en la vostra travessa amb els petits.

Practicareu aquesta modalitat en un entorn natural fascinant: el Pantà de La Llosa del Cavall a Sant Llorenç de Morunys. Aquest embassament ofereix molta seguretat per navegar pel vostre compte. És una làmina d’aigua turquesa on les seves ribes estan molt pròximes. No hi ha onatge ni remolins i el fons està totalment net.

A l’entorn de la Llosa del Cavall també trobareu diversos llocs on realitzar activitats amb nens. Un dels més atractius és el Zoo del Pirineu. Aquí podreu observar i tocar espècies autòctones i veureu rapinyaires en vol.

 

Què és el Kayak Familiar?

Activitats amb nens

L’activitat es realitza en caiacs dobles que disposen de dues places centrals. Són del model OCEAN QUATRO. Aquests permeten la ubicació de dos petits en la seva zona central si no superen l’edat de 7 anys.

D’altra banda, la zona central també està pensada per a nens de 8 a 12 anys. Per qüestions de seguretat (l’aigua no ha de sobrepassar la línia de flotabilitat del caiac), aquí tan sols instal·larem un petit a la zona central per evitar així la sobrecàrrega.

Els caiacs OCEAN QUATRO són ​​embarcacions molt segures i molt estables, ideals per a realitzar activitats en família.

A més ens hem preocupat perquè els nens no estiguin inactius. Els lliurem joguines aquàtiques (un rem de joguina perquè tinguin el seu primer contacte amb aquest esport, una pistola d’aigua per anar remullant als seus acalorats pares, …). La nostra intenció és assegurar-los així la seva diversió.

També pensem en la seva seguretat. Disposem d’armilles salvavides especials per a ells i aquesta activitat es pot realitzar a partir dels dos anys.

L’activitat del Caiac Familiar està adaptada a persones amb minusvalideses ja siguin físiques o mentals. També us oferim facilitat d’accés per a persones amb mobilitat reduïda.

Pensant també en ells, els petits de 2 a 7 anys tenen l’activitat gratuïta i els de 8 a 12 anys disposen d’un preu especial.

Salut i Caiac!

 

Cap comentari

Resposta

Open chat