LLOGAR UN CAIAC: COM TRIAR

Llogar un Caiac és la millor opció per aquelles persones que no disposen de caiac propi.

En primer lloc hem de tenir en compte el nostre nivell tècnic. Un caiaquista expert, amb coneixements d’Autorescat, obtindrà molt més rendiment amb un Caiac de Travessa encara que la seva intenció sigui llogar-lo tan sols per un parell d’hores.

Una altra cosa és que no tinguem cap experiència. En aquest cas ens posarem en mans d’un professional. Els seus consells serviran per fer-nos una idea sobre quin serà el millor caiac per a nosaltres.

Habitualment els lloguers solen ser d’una hora, dues hores, tres hores, mig dia (4 hores) o un dia sencer.

Tan mateix, com es tracta d’un lloguer, tindrem en compte el pressupost que ens vulguem gastar. El preu del lloguer de caiacs està en funció del temps que vulguem d’activitat.

Per a un caiaquista expert no cal comentar gaire cosa en aquest Post. Aquest coneix perfectament el seu rendiment i els seus objectius.

Aquest Post estarà enfocat a aquelles persones que mai han provat un caiac i per aquelles persones que han fet els seus primers passos i volen provar més. En aquest cas els caiacs aconsellables són els Caiacs de polietilè autobuidables ja que són molt segurs i estables.

Quan decidim llogar un caiac, especialment si és per primera vegada, ens plantegem una sèrie d’interrogants: individual o doble? … Quin és el millor caiac? …

I és probable que la simpàtica persona del lloguer ens comenti:

– … “Els caiacs individuals són ideals per a les parelles i els caiacs dobles ho són per als solters/es o per a aquelles parelles que tenen la seva primera cita”.

 

Llogar un caiac individual

Ideal tant per si anem sols, amb amics o amb la nostra parella. Llogar un caiac individual és ideal per a les parelles que es porten bé. Es més independència i hi ha menys desacords.

ALQUILAR UN KAYAK

Dos caiacs individuals també tenen més capacitat de càrrega que un caiac doble.

A banda, en un caiac individual tindrem més autonomia i s’obté la gran sensació de portar la nostra pròpia embarcació. Pot assemblar-se a portar la nostra pròpia bicicleta.

 

Llogar un Caiac doble

Compartir un caiac doble és una estupenda manera de conèixer a una altra persona per primera vegada.

ALQUILAR UN KAYAK

Que siguin dues les persones que palejen influeix significativament en la potència que desenvolupa l’embarcació, sobretot si es paleja coordinadament.

També és més econòmic llogar un caiac doble que llogar un caiac individual.

Hem d’evitar llogar un caiac doble al costat d’una persona aficionada a la fotografia, als ocells o a la pesca si no ho sou vosaltres també.

Trieu la plaça del davant si sou capaços de mantenir un ritme de palada constant, si us agraden les vistes clares, si esteu disposats a fer de pantalla contra el vent així com si no us fa res esquitxar constantment al vostre company/a de darrere.

Trieu la plaça del darrere si us agrada dominar i controlar l’embarcació i voleu dominar el rumb.

LLOGAR UN CAIAC

Típica foto que fa la persona que va al darrere

 

Llogar un caiac doble ens permetrà repartir l’esforç o descansar mentre l’altra persona rema, ja que és possible avançar amb un sol palista.

Tan mateix, els caiacs dobles són més estables que la majoria dels caiacs individuals. D’altra banda, les persones que s’inicien poden anar amb palistes més forts o experimentats per equilibrar la velocitat i el rumb de el caiac.

 

Altres possibilitats que ofereixen els caiacs dobles

 

Caiac en  grup

Els caiacs dobles són ideals per a sortides en grup. Permeten que el grup vagi més reunit. Tan mateix un grup sol estar format per persones amb un nivell tècnic heterogeni; anar en caiacs dobles permetrà que ens cansem menys ja que repartirem millor l’esforç.

ALQUILAR UN KAYAK

 

Kayak Familiar

Els caiacs dobles autobuidables familiars solen disposar d’una o dues places centrals per ubicar els més petits de la família.

ALQUILAR UN KAYAK

 

Cani-kayak (Caiac amb gos)

Aquesta mateixa plaça central que disposen els caiacs dobles ens permet situar als nostres peluts. Això sí, és aconsellable que els gossos disposin d’una armilla salvavides especial que permeti tornar-los a pujar al caiac en el cas que es vulguin capbussar una estona.

ALQUILAR UN KAYAK

 

Salut i kayak!

Cap comentari

Resposta

Open chat