Lloguer de Caiac doble

Caiac dobleHi ha dos tipus de caiac doble, o també anomenat K2: els Autobuidables o oberts (Sit on Top), on anem asseguts a sobre, i els de Travessa o tancats, on ens introduïm al seu interior.

Si el que volem és iniciar-nos o passar una estona divertida, el Caiac doble autobuidable és la millor opció. Aquest és un caiac ideal per a famílies amb nens, parelles i per a sortides en grup.

Certament, en la història del piragüisme, cap tipus de caiac havia arribat tan lluny com el caiac doble Sit on top. La seva maniobrabilitat, estabilitat i versatilitat han fet que gairebé la totalitat d’empreses disposin d’aquest material. Sobretot, perquè no necessitem cap experiència per navegar amb ells. Amb unes nocions bàsiques serà suficient.

 

 

Avantatges i inconvenients del caiac doble Sit on Top

Alquier de kayak dobleEn primer lloc cal dir que no tot són avantatges si el que volem és disposar del nostre propi caiac doble autobuidable.

El fet d’anar asseguts sobre farà que ens mullem amb facilitat. És per això que en les èpoques de l’any més fredes això sigui un inconvenient.

Tan mateix, sempre estarem condicionats a portar un acompanyant amb nosaltres. Intentar navegar nosaltres sols ens obligarà a situar-nos a la zona central, un espai massa ample per palejar correctament. D’altra banda, si anem sols, el seu gran volum serà un inconvenient en dies amb fort vent.

En canvi el caiac doble Sit on Top és ideal pels dies calorosos de l’estiu. Ens permet fins i tot llançar-nos a l’aigua des del caiac o bolcar per jugar una estona. Ens dóna molta llibertat de moviments i disposa de molta amplitud. En ser autobuidable també ens proporciona molta seguretat.

Anar en un caiac doble ens permetrà repartir l’esforç o descansar mentre l’altra persona rema, ja que és possible avançar amb un sol palista.

És molt bona opció llogar-lo. En canvi no ho és tant si el que volem és comprar el nostre propi caiac. El seu transport és molest, és un caiac pesat i necessitarem molt d’espai per emmagatzemar-lo. He vist molta gent que ha optat per comprar-se’n un i no ha servit per res més que per emmagatzemar la pols.

 

Caiac doble amb plaça central

kayak dobleLa major part dels models existents de caiac doble Sit on Top disposen d’una o dues places centrals.

Probablement ens imaginem llavors que si és de quatre places podré navegar juntament amb el meu pare i les meves dues tietes en un sol caiac. Espero que no ho proveu ja que el més segur és que bolqueu el caiac en el moment més inesperat!

Tots els caiacs disposen d’una càrrega màxima, que ve donada pel fabricant. Així mateix, disposen d’una línia de flotabilitat que no s’ha de sobrepassar.

Les places centrals del caiac doble solen estar dissenyades per albergar una o dues persones amb molt poc pes o, perquè no, també a les nostres mascotes.

 

Mantenir el rumb

kayak dobleA diferència d’un caiac individual, en el caiac doble no anem situats en la zona central del caiac.

En un caiac individual anem asseguts sobre l’eix de rotació de l’embarcació. És per això que dirigim el caiac amb molta facilitat.

En canvi, en un caiac doble no estem situats sobre l’eix de rotació d’aquest. Una persona va asseguda davant i l’altra al darrere, molt enrere.

Així doncs, la correcció del rumb es realitzarà de forma diferent. Aquesta s’assemblarà al d’una embarcació amb timó.

Serà la persona que va situada a la part posterior la que dirigirà amb més eficàcia el caiac doble ja que es troba propera a la zona de timó. La persona que va davant tindrà molt poca incidència en la correcció del rumb ja que està molt allunyada del timó.

 

La direccionalitat

kayak dobleLa línia recta perfecta en la conducció d’un caiac és pràcticament impossible. Això és a causa de les forces que exercim a propulsar alternativament per un costat i després per l’altre.

Quan remem d’una banda exercim una força lateral al caiac i aquest tendeix a girar. Així doncs, la línia recta serà la suma de lleugeres corbes cap a un costat i cap a l’altre. Com més destresa i experiència tinguem, més ens aproparem a la línia recta.

Val a dir que la forma del casc (part inferior de l’embarcació) influeix en la direccionalitat d’un caiac. Un caiac d’aigües tranquil·les sol disposar d’una quilla més o menys incident. En canvi un caiac d’aigües braves no disposa de quilla ja que la prioritat és que giri àgilment.

Per tant, una quilla molt marcada ens donarà molta direccionalitat però poca maniobrabilitat. Un caiac amb poca quilla ens donarà poca direccionalitat i millor maniobrabilitat.

En els caiacs dobles Sit on Top trobem una combinació molt equilibrada entre direccionalitat i maniobrabilitat.

 

La Coordinació

En el caiac doble Sit on Top són dues persones les que propulsen el caiac.

Si la coordinació de les palades no es fa pel mateix costat i al mateix temps, la resultant de les forces és un fre. És per això que la coordinació és bàsica si volem obtenir un bon rendiment.

 

Lloguer de caiac doble a La Llosa del Cavall

En Kayak K.1 utilitzem el Caiac doble Autobuidable OCEAN QUATRO, del fabricant francès Rotomod. Aquest disposa de quatre places. És un Caiac molt segur i molt estable.

Amb ell realitzem les activitats de:

 

Caiac dobleLloguer de caiac doble, ideal per a famílies, parelles o grups d’amics.

Lloguer de Caiac Familiar. Al disposar de dues places centrals es poden ubicar dos petits menors de 7 anys o un de fins a dotze anys. Estem especialitzats en aquesta modalitat. Trobareu Armilles Salvavides especials, pales i material lúdic aquàtic per als més petits.

Lloguer de Caiac amb gos (Canikayak), on la plaça central és ampla i còmoda, pensada per a la ubicació del teu pelut. Una aventura molt diferent al que està acostumat. És divertida i enriquidora.

 

 

Caiac dobleExcursions guiades en caiac doble. Amb els caiacs dobles assegurarem recórrer una distància cansant-nos la meitat i navegant el doble de ràpid.

Kayacció, on hem fusionat dues modalitats: el Caiac i l’Orientació.

Escolars. Aquesta activitat està conduïda pels nostres monitors (Tècnics Esportius titulats per la RFEP i Educadors Esportius).

Curs d’Iniciació al Caiac Sit on Top. Curs orientat a adquirir autonomia i seguretat.

 

I els preus d’un lloguer de caiac doble són:

kayak doble

 

GRATUÏT per a menors de 7 anys, ocupant la plaça central.

Plaça Central del caiac de 8 a 12 anys: 6 / persona i hora.

Capacitat Màxima per a majors de 12 anys: 2 persones. Mínim un adult.

 

 

Salut i Caiac!

 

Cap comentari

Resposta

Open chat