Pesca a La Llosa del Cavall

Pesca a La Llosa del cavall La Vall de Lord ens ofereix un entorn idíl·lic per practicar la Pesca a La Llosa del Cavall, el seu enclavament més fascinant. El seu paisatge i les seves aigües turqueses ens captivaran.

No obstant això el millor premi el tindrem en aconseguir pescar la seva espècie més valorada: La Truita.

A causa de la seva orografia, l’embassament de la Llosa del Cavall no permet molts accessos per pescar des de fora de l’aigua. Així doncs, la major part dels pescadors utilitzen mitjans per pescar des de l’aigua. D’aquesta manera es pot accedir als racons més inaccessibles.

A l’embassament de la Llosa del Cavall no es permet la navegació amb motor de combustió.

Com a conseqüència d’això, els mitjans de navegació més utilitzats són petites embarcacions menors a 2,5 metres d’eslora (aquestes no necessiten autorització ni permisos per navegar) propulsades amb motor elèctric, els anomenats “Patos”, embarcacions pneumàtiques on anem asseguts i ens propulsem gràcies a unes aletes que portem als peus (avançant d’esquena), i el Caiac.

 

Pesca a la Llosa del Cavall amb Caiac

pesca a la llosa del cavallLa pesca en caiac és un esport que està augmentant a causa de lo assequible que és. Ens ofereix la possibilitat de navegar sense titulació nàutica i no requereix el manteniment d’una embarcació a motor.

També es pot transportar fàcilment, és de fàcil emmagatzematge, el seu ús és polivalent i a més a més ens mantindrà en forma.

Tan mateix, gaudiràs de l’entorn natural al mateix temps que faràs una pesca de manera silenciosa, facilitant les teves captures.

Si no disposes de caiac, sempre pots llogar un caiac de pesca en les innombrables instal·lacions de lloguer de caiacs o centres nàutics que existeixen tant en el nostre litoral com a embassaments, rius o llacs

 

Origen de la pesca en Caiac

pesca en kayakLa pesca des d’un caiac és un sistema de pesca que ja s’utilitza des de temps remots. Ja es practica des de l’antiguitat a l’Oceania, en els cabalosos rius com l’Amazones i en Groenlàndia.

Avui dia aquesta modalitat esportiva ha anat adquirint cada vegada més adeptes causa de la seva senzillesa..

 

 

Quin és el millor caiac per pesca a La llosa del Cavall?

PESCA EN KAYAKUn dia de pesca a La Llosa del Cavall ens encantarà pels seus bonics paisatges. Si a més ho fem sobre un caiac, això permetrà traslladar-nos d’una manera àgil i ràpida.

Qualsevol tipus de caiac és idoni per a la pràctica de Pesca en caiac. No obstant i això haurem de tenir en compte l’experiència del piragüista.

Per iniciar-se el tipus de caiac ideal és el caiac Autobuidable o “Sit on Top”. Aquest és un caiac obert, molt estable i segur, que facilitarà els teus moviments. A més disposa d’un bon espai per a l’emmagatzematge dels teus estris de pesca.

Si us inicieu en aquesta modalitat esportiva, la millor manera de fer-ho és al Curricà. El millor tipus de caiac individual haurà d’ésser un caiac llarg i estilitzat. L’objectiu és avançar amb la velocitat suficient.

Si us acosteu a practicar la pesca a la Llosa del Cavall, en la nostra base de Kayak K.1 disposareu de caiacs de Pesca “Tempo Pesca”, de 4.50 m d’eslora, equipats amb dos canyers, perfectes per a la pesca al Curricà.

 

La Pesca al Curricà des d’un caiac

La idea és col·locar dues canyes a la part posterior del caiac per incrementar les oportunitats de pesca.

Es col·loca primer l’esquer, s’instal·len les dues canyes a la part del darrere i es comença a remar per guanyar velocitat.

Segons el fantàstic article de Jaime Vicente Agulló, blocaire de http://kayakfishingcostablanca.blogspot.com/, el Curricà és un art de pesca senzill que tracta de capturar diferents espècies de peixos mitjançant un esquer artificial lligat a una línia i mogut a una velocitat constant per una embarcació, en el nostre cas un caiac. És la modalitat més popular i la que més adeptes practiquen amb caiac.

 

Modalitats de Curricà

Dins el curricà podem distingir tres maneres de curri segons profunditat que abasti el nostre engany (esquer):

1. Curricà de Superfície: la més apta per a iniciats, el nostre esquer anirà el més proper a la superfície possible, fins i tot arran d’ella.

2. Curricà a mitja aigua: podem posar un esquer amb pitet llarg i deixar anar una mica més de línia, per portar-lo a la profunditat desitjada, o també podem afegir un plom de pinça a la línia per baixar l’esquer una miqueta més.

3. Curricà de fons: el més complicat dels tres, haurem de portar molt plomada la línia, segons la fondària. És molt complicat, ho deixarem per quan tinguem dominades les anteriors tècniques i el nostre físic ens permeti remar unes quantes milles carregats de llast.

pesca en kayak

Dades del Coto de Pesca de l’embassament de La Llosa del Cavall

Lloc: Embassament de la Llosa del Cavall

Situació Geogràfica: Catalunya

Província: Lleida

Comarca: Solsonès

Municipis: Navès, Guixers, Sant Llorenç de Morunys

ZONA PEIN: Serres de Busa-Els Bastets-Lord

Espècies pescables: Truita comuna, Carpa comú, Barb.

Data d’obertura: 14 març

Data de tancament: 31 agost amb mort. 15 octubre sense mort.

Altres esquers: Cullereta 1 ham amb arponet; peix artificial i ondulant amb ham triple sense arponet; cua de rata o buldau: màxim 3 mosques amb arponet; esquer natural amb ham simple sense arponet.

Les captures: 2 Truites (14 de Març al 31 d’agost).

Mida: Truites de 50 cm o més.

Límit superior: 1r tram: molí de Monegal (el Cardener); 2n tram: cua de l’Embassament de la Llosa del Cavall (Aigua de Valls).

Límit inferior: Presa de l’Embassament de la Llosa del Cavall.

Dies hàbils per a la pesca: Tots els dies de la setmana.

Altres: salabre obligatòri.

Esquers permesos en modalitat de pesca sense mort: Cua de rata o buldau: màxim 2 mosques sense arponet; cullereta un ham sense arponet.

Llicència de pesca en línia: Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Tiquet de pesca en línia: Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Tiquet de pesca a Sant Llorenç de Morunys: Oficina de Turisme de la Vall de Lord. Tel: 973492181

Preu tiquet de pesca sense mort: 5 €

Preu tiquet de pesca amb mort: 8 €

On es pot pescar amb el tiquet: Riu Cardener, Riu Aigua de Valls i Embassament de la Llosa del Cavall.

pesca en la llosa del cavall

Consideracions a tenir en compte per a la pesca a La Llosa del cavall

En primer lloc hem de tenir la llicència i tenir en compte que en cada comunitat autònoma la normativa és diferent.

Per navegar a les conques internes (llacs, rius i embassaments) necessitem el permís de navegació. Aquest se sol·licita en la Confederació Hidrogràfica corresponent. Les embarcacions menors de 2,50 m. no necessiten aquest tràmit. Per a la pesca a La Llosa del Cavall es sol·liciten a l’Agència Catalana de l’Aigua.

Si utilitzes un caiac per a pescar és aconsellable haver realitzat abans un curs d’iniciació. En Kayak K.1 t’oferim formació durant tot l’any.

No hem de superar el nostre límit físic.

Portar tot el material de seguretat necessari.

Anar ben aprovisionat d’aliments i líquid.

Consultar prèviament les previsions meteorològiques.

Conèixer la zona de navegació.

No és aconsellable anar sol.

Respectar l’entorn.

 

Salut i Caiac !!

 

Cap comentari

Resposta

Open chat