Quin és el preu de llogar un caiac a la Llosa de Cavall?

El preu de llogar un caiac està sempre en funció del temps que vulguem d’activitat.

Les persones que són aficionades al caiac són diverses i és per això que hi ha l’opció de poder decidir quin tipus de sortida es vol realitzar.

D’altra banda també hi ha persones que amb el temps han anat adquirint experiència i per tant obtenen del caiac tot el seu rendiment.

Així i tot, nens, adults i gent gran poden realitzar aquesta activitat sense necessitat de tenir cap experiència.

És per això que un lloguer de caiacs professional ha de disposar de caiacs d’iniciació i també de caiacs més tècnics.

Una hora de lloguer per a una família amb nens petits serà més que suficient per poder gaudir de l’entorn, navegar per bonics racons, capbussar-nos i tenir una aventura de pirates. L’ideal llavors és llogar un caiac familiar de fins a quatre places.

Si el que volem és fer una excursió per conèixer els llocs més espectaculars al mateix temps que realitzem una mica d’exercici, el millor llavors és llogar un caiac individual durant dues o tres hores. Encara que si anem en grup també és una bona opció fer l’excursió en caiacs dobles per repartir així millor l’esforç. A més, un grup sol contenir persones amb un nivell tècnic heterogeni.

Aquest format de temporització es considera el més adequat en totes les empreses de Turisme Actiu. El lloguer per hores és la millor opció ja que permet adaptar el nostre esforç al nostre nivell tècnic.

 

Preu de llogar un caiac en 2020

Preu de llogar un caiac individual “obert” o Autobuidable. Ideal per iniciació.

 • 1 hora: 12 €
 • 2 hores: 19 €
 • ½ dia (fins a 4 hores): 28 €
 • 1 dia (fins a 8 hores): 42 €

 

Preu de llogar un caiac

 

Preu de llogar un caiac individual “tancat” o de Travessa. Ideal per a experts.

 • 1 hora: 15 €
 • 2 hores: 22 €
 • ½ dia (fins a 4 hores): 35 €
 • 1 dia (fins a 8 hores): 50 €

 

Preu de llogar un caiac

 

Preu de llogar un caiac doble “obert” o Autobuidable.

 • 1 hora: 20 €
 • 2 hores: 32 €
 • ½ dia (fins a 4 hores): 45 €
 • 1 dia (fins a 8 hores): 65 €

 

Preu de llogar un caiac

 

Val a dir que el preu de llogar un caiac s’ha mantingut igual des del 2012 excepte el de 1 hora de caiac doble que en el trajecte aquests 8 anys ha pujat 1 euro.

 

Per què el preu de llogar un caiac no puja?

Habitualment els preus que exposen les empreses solen dur l’IVA i tots els impostos ja inclosos. Però per entendre l’estancament dels preus des del 2012, tot i que el cost de la vida i l’IPC han anat pujant, hem d’analitzar la història de el sector.

Inicis del Turisme Actiu

No podrem entendre l’evolució dels preus sense entendre l’evolució del sector del Turisme Actiu.

Els excel·lents professionals que s’havien forjat en els inicis del Turisme Actiu (escaladors, piragüistes, guies d’Alta Muntanya, esquiadors, …) van ser els que van crear les noves modalitats de Turisme Actiu existents (Escalada, Senderisme, Treking, Caiac, Ràfting, Hidrospeed , Barranquisme, Pònting, Paddle Surf, Submarinisme, Hípica, Esquí, …).

Van aconseguir, d’una manera pedagògica, adaptar els seus coneixements i transmetre’ls a les persones que no tenien cap experiència perquè aquestes poguessin experimentar una nova aventura.

 

Els canvis que van marcar el preu de llogar un caiac

Històricament, fins a setembre de l’any 2012 les empreses que organitzàvem esports d’aventura i turisme actiu estàvem subjectes a un IVA reduït de el 8%. Això era així ja que potenciar l’esport es considerava un bé social. No obstant això, a partir d’aquesta data l’IVA en activitats esportives va augmentar en 13 punts fins arribar al 21% actual.

Aquest canvi va tenir moltes repercussions ja que l’augment es va assumir per part de les empreses de Turisme Actiu. Pujar el preu hagués derivat en una pèrdua de clients.

Evidentment, les conseqüències no van trigar a aparèixer:

1.- En un principi a moltes empreses els va costar sobreviure ja que es va comprometre la seva viabilitat.

2.- Encara que costa trobar dades fiables que ho justifiquin, també es va donar un augment de l’economia submergida del sector, generant encara avui en dia situacions de competència deslleial.

3.- El descens de qualitat va ser imminent ja que en molts dels casos hi ha empreses, encara avui en dia, que no disposen d’experiència en el sector ni de personal titulat en la seva modalitat esportiva. Això comporta a la infravaloració del sector.

 

No tot es va salvar

No obstant això, al mateix temps es va anar produint un canvi social que derivava cap a una cultura de l’esport molt més activa que la que ja existia fins llavors. Cada vegada més persones preferien sortir un cap de setmana per tenir més contacte amb la natura i realitzar activitat física en lloc de fer un turisme passiu.

D’altra banda també es va incrementar la cultura de l’esport a nivell escolar. Cada vegada hi havia més escoles que oferien activitats extraescolars i sortides d’aventura durant el seu curs escolar.

Milers de nens començaven a practicar esports d’aventura. Aquests, tan mateix, arrossegaven als seus pares per practicar-los de nou conjuntament. És clar que els pares es van anar aficionant mica en mica a aquests nous esports. Aquests suposaven per a ells una cosa que mai s’haguessin imaginat poder fer.

Els preus es van haver de mantenir en el temps a causa de la consecució de diverses crisis econòmiques que no van permetre incrementar el poder adquisitiu de la població.

Lògicament, i a causa de el creixement exponencial de la demanda, van començar a aparèixer empreses com bolets. Una contenció en els preus i l’increment de l’oferta van comportar el fet que cada vegada més gent de totes les capes socials pogués practicar Turisme Actiu.

L’increment de la demanda va salvar el sector de Turisme Actiu i, encara que els preus es van haver de mantenir en el temps fins avui en dia, gairebé sense variacions, l’increment en volum de persones practicants va permetre la supervivència de les empreses.

Es va aconseguir salvar la viabilitat de les empreses. No es va salvar ni la competència deslleial de l’economia submergida ni la infravaloració d’aquest sector.

 

La regulació del sector de Turisme Actiu

Han existit diverses regulacions d’aquest sector turístic. Totes elles referents a la seguretat però poques regulacions han donat valor afegit a al sector del Turisme Actiu.

No és estrany que un lloguer de caiacs sigui considerat més com un “xiringuito” que com un sector professionalitzat.

És per això que els sous dels professionals han anat minvant en el temps fent d’aquesta professió un ofici inestable i, per tant, poc valorat socialment.

Als professionals els costa molt titular-se ja que no compensa l’esforç. A més, la formació d’aquests professionals no està inclosa en els plans educatius i es considera Educació No Formal. Cada persona ha de costejar pel seu compte les titulacions. Aquestes tenen un preu elevat. A més s’allarguen en el temps ja que surten pocs cursos causa de la falta de sol·licitants.

La poca estabilitat econòmica del professional provoca un abandonament de l’ofici als pocs anys d’haver-lo iniciat. Són poques les empreses que disposin de professionals amb una llarga trajectòria.

D’altra banda, hi ha molta dependència de les condicions meteorològiques. L’escassetat d’aigua, de neu, un excessiu calor o fred condicionen considerablement el desenvolupament de les activitats.

I finalment destaca que aquestes activitats es produeixen en un període estacional curt. Poques són les empreses que desenvolupen les seves activitats durant tot l’any.

Quan lloguem llavors un caiac, el que paguem, a part dels impostos, és la precària continuïtat d’una empresa.

 

Salut i kayak!

Cap comentari

Resposta

Open chat