Rutes en Caiac

Rutes en CaiacEl Pantà de la Llosa del Cavall probablement és un dels entorns més fascinants de tota la Península ibèrica. Us proposem dues Rutes en caiac a La Llosa del Cavall per navegar sobre les seves aigües turqueses.

Aquestes es poden realitzar o pel vostre compte, llogant un caiac a l’Escola de Piragüisme Kayak K.1, o a través d’una Excursió guiada en caiac, on el guia us explicarà els trets més característics d’aquest entorn natural al mateix temps que dinamitzarà la vostra sortida.

 

 

Un paisatge que us captivarà

Rutes en kayakEn primer lloc, la vall que conté tot aquest magnífic conjunt natural és l’anomenada Vall de Lord, a la comarca del Solsonès. Una vall caracteritzada per la tranquil·litat del seu entorn, amb imponents conjunts rocosos de conglomerats així com una exuberant vegetació prepirinenca. Un lloc ideal per a realitzar Turisme Familiar.

A un quilòmetre del municipi més poblat de la Vall de Lord, Sant Llorenç de Morunys, es troba l’accés al Pantà de la Llosa del Cavall, a la C- 642 – km. 20,8, al costat de la casa rural i excel·lent Restaurant Casa Vilasaló. És en aquest accés on també trobareu la  Base de l’Escola de Piragüisme Kayak k.1

Certament, les seves aigües turqueses conviden a endinsar-se en elles. El pantà de La Llosa del Cavall ofereix molta seguretat, sense corrents i amb les ribes sempre properes. Una làmina d’aigua transparent on es permet el bany, la pesca i les activitats aquàtiques.

 

Rutes en caiac al Pantà de La Llosa del Cavall

Kayak k.1 ofereix les seves activitats durant tot l’any. Disposa d’un servei de guies professionals especialitzats en conducció d’activitats aquàtiques tant per a particulars com per a grups.

EXCURSIONES EN KAYAK en LA LLOSA DEL CAVALLCaiacs a La Llosa del Cavall: a la Base de Kayak K.1 podeu disposar d’un Lloguer de Caiac individual, d’un Lloguer de caiac doble o també un Lloguer de Taules de Paddle Surf. Són aptes per a totes les edats i tots els nivells tècnics, tot i que no és necessària experiència en piragüisme. Ideals per a realitzar activitats en família o amb els amics.

Els seus Tècnics Esportius us faciliten l’equipament. També us donen una senzilla introducció de les nocions bàsiques per gaudir al màxim d’una experiència agradable, divertida i segura. Així mateix, us informen sobre els itineraris més atractius de la zona.

Teniu la possibilitat de donar un petit passeig, llogant un Caiac o una taula de Paddle Surf. Amb una hora de lloguer en teniu prou per gaudir d’aquest entorn.

Però si el que voleu és descobrir pel vostre compte els racons més meravellosos del lloc us aconsellem realitzar una Excursió durant dues o tres hores.

En aquest cas us lliurem un mapa impermeabilitzat perquè pugueu consultar sobre el terreny els llocs més impressionants.

La llosa del cavall

A més a més també us proporcionem, a part del material tècnic (Caiac o taula de Padlle Surf, pala i armilla salvavides), un paravents impermeable si cal. Així mateix també us lliurem sacs estancs de totes les mides per portar qualsevol tipus de material (roba, menjar, ), funda estanca per al telèfon mòbil, mosquetons per fixar objectes i fins i tot un suport per a la vostra càmera GoPro.

 

Les millors rutes en caiac

Us proposem dues rutes en caiac de diferents nivells. La Ruta de Guix, de dues hores de durada, i La Ruta dels Cingles de Vilamala, de tres hores de durada.

 

La Ruta del Guix

LA LLOSA DEL CAVALLUna excursió de dificultat baixa.

Una de les Rutes en caiac per l’Embassament de la Llosa del Cavall on naveguem al peu de la Serra dels Bastets fins a la desembocadura del riu Aigua de Valls.

L’aspecte més atractiu d’aquest itinerari són els seus boscos. La Serra dels Bastests s’aixeca amb les seves llengües de conglomerats com si volguessin pentinar el cel. Els seus boscos verticals de pinedes ens traslladen a paisatges similars als del Canadà.

Disposareu d’afables platges (alguna d’elles nudista) on fer un petit descans i reprendre forces o per realitzar un pícnic.

La durada aproximada d’aquest itinerari és de 2 hores. Sempre haurem de tenir en compte factors com el vent, el nostre estat físic o si portem petits amb nosaltres.

Si seguiu la ruta marcada al mapa recorrereu una distància de 4 milles nàutiques (6,5 km.)

Rutas en kayak

Si voleu consultar aquesta ruta prèviament ho podeu fer en aquest enllaç.

 

La Ruta dels Cingles de Vilamala

EXCURSIONES EN KAYAKUna excursió de dificultat moderada.

A l’altra de les Rutes en caiac remarem fins arribar a penetrar en els braços de l’embassament més impressionants. Ens endinsarem fins als Cingles de Vilamala, un fascinant entorn de conglomerats.

En aquest itinerari anirem observant els elements que formen part de tota la bellesa paisatgística que ens ofereix l’embassament de La Llosa del Cavall:

– Els Cingles de Vilamala, amb el seu espectacular entorn de conglomerats.

– La Rasa Sobirana, un racó únic.

– La Serra de Busa, on s’ubica una impressionant presó natural.

– La Serra de Port del Comte, un atractiu turístic tant per les seves pistes d’esquí com per les seves rutes de senderisme.

– La Serra dels Bastets, amb les seves llengües de roca verticals que semblen acaronar el cel.

– La Mola de Lord, amb el seu imponent santuari.

A causa del seu aïllament abans que es construís el Pantà de La Llosa del Cavall, avui dia podem observar la naturalesa d’aquest entorn en el seu estat més pur. Observareu espècies de plantes prehistòriques del Quaternari enganxades a les parets (Corona de Rei, Orella d’ós, …). No pretengueu per això trobar cap dinosaure.

La durada aproximada d’aquest itinerari és de 3 hores. Sempre haurem de tenir en compte factors com el vent, el nostre estat físic o si portem petits amb nosaltres.

Si seguiu la ruta marcada al mapa recorrereu una distància de 6,2 milles nàutiques (10 km.)

Rutas en kayak

Si voleu consultar aquesta ruta prèviament ho podeu fer en aquest enllaç.

 

Excursions Guiades amb caiacs a La Llosa del Cavall

Rutas en kayakEn Kayak K.1 l’equip està format per tècnics esportius de piragüisme especialitzats en activitats en el medi natural. Portem realitzant des de fa més de deu anys activitats guiades. A la nostra web podreu consultar-lo.

Les Excursions Guiades són ideals per a grups. Les excursions que proposem són les mateixes que hem explicat anteriorment: La Ruta del Guix i Els Cingles de Vilamala.

 

Informació de l’activitat

Aquestes Rutes en caiac o Excursions Guiades les realitzem amb un Monitor – guia interpretador. Aquest dinamitza al grup amb jocs i comentant i interpretant l’entorn natural, cultural i històric de la Vall de Lord.

Ens adaptem al nivell de cada grup i introduïm l’aprenentatge dels conceptes bàsics de remada, progressió i viratge.

Els grups solen tenir un nivell heterogeni. És per això que per a la Excursió guiada utilitzem generalment caiacs dobles (K.2). Aquests són el model “OCEAN QUATRO” (4 places) i permeten que els més petits de la casa us puguin acompanyar.

En els caiacs dobles optimitzem i repartim l’esforç, tot i que si ja teniu experiència en piragüisme podeu disposar de caiacs de travessia individuals, on gaudireu d’un rendiment excel·lent.

Salut i Caiac!

Cap comentari

Resposta

Open chat