Turisme amb gossos

Fer turisme amb gossos porta més alegries que inconvenients. Compartir amb ells els nostres moments de lleure reforça el vincle amb el nostre pelut. Tan mateix ens proporcionarà moments molt entranyables.

Veiem quins consells pràctics son aconsellables per fer turisme amb gossos.

 

Turisme amb gossos El nostre pelut viatja amb nosaltres

Cada vegada és més habitual fer turisme amb gossos, tat per a passar unes vacances junts com per fer una escapada de cap de setmana.

Existeixen molts portals on es pot consultar totes les opcions d’allotjament, des de hotels a apartaments, càmpings o cases rurals. En aquests portals d’internet es poden consultar allotjaments, llocs de qualsevol tipus per anar a menjar (restaurants, bars de tapes,…). Fins i tot us indicaran les platges que accepten gossos i tan mateix ofertes romàntiques pels vostres peluts. Un exemple és:

http://www.fundacion-affinity.org/viajar

http://www.hotelesperros.com

http://www.viajarconperros.es

http://www.hotdogholidays.com

Però abans de sortir haurem de preveure algunes precaucions per que el viatge i l’estada siguin el més còmodes possible per a tots.

 

Turisme amb gossos Prepara la seva maleta

Abans de sortir és important: fer una revisió veterinària al nostre pelut. Comprovar que té les vacunes al dia. No ens haurem d’oblidar de dur el collaret antiparasitari i la seva xapa identificadora amb el nostre numero de telèfon.

A l’equipatge no hi pot faltar: Cartilla veterinària, el seu menjar i la menjadora, el recipient per beure, el seu llit, una manta o llençol, el seu joguet preferit i, com no, premis i snacks.

Haurem de preveure també que es possible que realitzem alguna excursió o passeig. Haurem de pensar llavors en dur alguns elements que podrien ser opcionals: cantimplora, menjadora portàtil, bossa per excrements, porta-bosses, ampolleta d’aigua pels pipis, el seu collar i arnés, corretja i cinturó cani-cross, bosseta per dur els premis, alforges, calçat especial i spray amb aigua.

No està de més dur una farmaciola on ficar-hi: crema protectora per les potes, sèrum fisiològic, iode, gasa estèril,  esparadrap de paper, tisores, pinces, termòmetre, bossa de fred instantani, protecció solar per la trufa i les orelles, spray antipaparres i un llistat de les clíniques veterinàries més properes.

Pesar que si hem de viatjar en transport públic en farà falta el morrió.

 

Turisme amb gossos Viatjar amb cotxe: el que hem de saber

Quan fem turisme amb gossos hem de tenir en compte que el primer que farem serà preparar-nos pel viatge. Si anem en cotxe haurem de prendre una sèrie de mesures de seguretat necessàries.

La normativa per portar un gos al cotxe és bastant especifica ja que el nostre pelut haurà d’anar sempre lligat o en el seu transportí. El gos pot viatjar dins del cotxe sempre que no limiti la llibertat de moviment del conductor, el seu camp de visió o d’atenció a la carretera. Això sense importar la durada del trajecte.

Els preparatius comencen abans de iniciar el viatge: tenir sempre a mà menjar i aigua, dur els seus joguets preferits, dur medicaments o remeis pel mareig, etc.

 

Sistemes de seguretat pels gossos dins del cotxe

Trobem diversos sistemes en funció de la mida del nostre pelut:

Arnesos: ideals per a gossos petits o mitjans.

Reixa divisòria: si tenim un gos gran, a més de dur-lo amb el seu cinturó de seguretat, el millor és que vagin al maleter on es separarà l’espai amb una reixa protectora.

Transportí: per a gossets petits existeixen transportins que hauran d’anar subjectes al maleter o al terra entre els seients.

 

Tot i això, haurem d’utilitzar algunes tècniques per a que el nostre pelut estigui còmode i a gust:

Si el nostre pelut s’estressa, sobre tot si és el primer cop, el tranquil·litzarem amb carícies o oferint-li el seu joguet preferit.

-Si el vostre pelut te tendència a marejar-se és millor que consulteu abans amb el vostre veterinari. No realitzeu canvis de dieta els dies anteriors o en el mateix dia.

-És bo parar de tant en tant per reposar, estirar les cames i hidratar-se.

-Hem de vigilar a l’estiu de no deixar-los dins del cotxe tancats. Els gossos no refrigeren com els humans i podrien patir un cop de calor.

 

Turisme amb gossos Viatjar en avió, tren, vaixell o… en Kayak

Si fem turisme amb gossos a un destí llunyà o si no volem disposar del cotxe haurem de tenir en compte com fer-ho en altres sistemes de transport.

Viatjar en avió: les companyies aèries estableixen límits de pes a l’hora de carregar els nostres peluts. Normalment fins a 8 Kg incloent-hi el transportí o de la seva mida perquè pugui viatjar amb nosaltres en cabina. Si la mida o el pes son superiors hauran d’anar a la bodega amb una gàbia de transport especial.

Viatge en tren: els trens de llarga i mitja distància només admeten gossos que no pesin més de 10 Kg. Hauran d’anar sempre dins d’un transportí.

Viatge en vaixell: els animals solen viatjar durant moltes hores tot sols en llocs destinats específicament per animals de companyia i condicionats amb casetes individuals.

-Una altra experiència que us oferim en Kayak K.1 és la de fer una excursió amb el vostre pelut on tots viatjarem sobre un Kayak per les aigües turqueses de La llosa del cavall. Aquí > teniu una informació detallada del viatge…

 

Turisme amb gossos El final del viatge i la nova realitat

Els nostres peluts son animals de costums. Fer turisme amb gossos els enfronta a una nova situació totalment nova per a ells. Això pot provocar que en els inicis el nostre pelut es trobi tens, insegur o nerviós i irascible.

El millor és actuar amb bona actitud, fent-li veure que no passa res. El nostre pelut captarà el missatge y en poc temps tornarà a ser el d’abans.

Per una altra banda, al fer turisme amb gossos els exposem a un nou món de noves sensacions, llocs nous, noves olors, nous sons i inclús a un menjar diferent.

Haurem d’estar sempre atents a qualsevol canvi d’actitud. També a possibles intoxicacions degut a ingerir plantes desconegudes o menjar que no sigui l’habitual.

De ben segur, però, que fer turisme amb gossos en aportarà a tots un món de noves experiències per a recordar!

 

Salud y kayak!Turisme amb gossos

Cap comentari

Resposta

Open chat